Roosevelt te Yalta

Er zijn al hele bibliotheken volgeschreven over de verhouding tussen de VS en de Sovjet-Unie tijdens en na de laatste wereldoorlog. Ook over de rol van president Roosevelt op de conferentie van de drie groten in Yalta in februari 1945. Nu de correspondentie van Roosevelt en Stalin (meer dan 300 brieven sinds 1941, de aanval van Hitler op de S.U.) eindelijk wordt gepubliceerd is het wel interessant om na te gaan in hoever het historisch waar is dat bv. Roosevelt door zijn ziekte niet in staat was tegen Stalin in te gaan en dus maar heeft toegegeven. En waarom de koude oorlog onvermijdelijk werd. Zie het artikel van Arthur M. Schlesinger
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.