Open democratie

In een open democratie past een open debat over de wijze waarop we moeten reageren op het terrorisme van vandaag. En dat kan enkel gebeuren, wanneer we juist inschatten welke de bedoelingen zijn van Al-Quaeda en co. De auteur van dit artikel betoogt dat zij niet op de eerste plaats reageren op politieke standpunten en houdingen van het Westen (zoals veel linkse auteurs beweren), maar tegen de grondprincipes van onze (Westerse) maatschappij: de openheid, gelijkheid van mensen enz. Dat ze daarbij gebruik maken van de symbolen van de Westerse suprematie (de inval in Irak, het conflict tussen Israël en Palestina, enz.) is voor hen mooi meegenomen, maar heeft er in eerste instantie niets mee te maken.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.