Mayas en Grieken…

Een originele en m.i. juiste kijk op de bijdrage tot de geschiedenis van de mensheid van de Maya’s (nou ja) en van de Grieken. “Collapsing the Maya” is het laatste artikel van een hele reeks van Roger Sandall, een Australiër van Nieuw-Zeelandse afkomst. Als je deze bijdrage over Mayas en Grieken leest, komt de nostalgie weer boven naar de tijd dat het Grieks op de middelbare scholen werd gedoceerd. Niet het Grieks als taal uiteraard (daar hebben velen wellicht een broertje aan dood), maar als drager van cultuur en ideeën. Helaas, de tijd van de grote ideeën lijkt inderdaad voorbij!
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Mayas en Grieken…”

  1. grenswetenschapper Says:

    Mooie verwijzing, Andre. Dank je.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.