De bijdrage van de Joden

Een merkwaardig en interessant overzicht van de recente geschiedenis van de Joden in de wereld: de voordelen van de diaspora. De bekende historicus Eric Hobsbawn heeft het over het fenomeen dat de Joden, na zich eeuwenlang in eigen gemeenschappen te hebben opgesloten, pas in de laatste twee eeuwen enorme bijdragen hebben geleverd aan de Westerse cultuur en wetenschap. Een pleidooi eigenlijk voor de integratie van de Joden in onze wereld, tegen de neiging van vooral de radikaleren om zich in een eigen wereld (en in Israël..) op te sluiten.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “De bijdrage van de Joden”

  1. Maharal Says:

    ….na eeuwenlange moord en vernietiginsfestijnen door het Heilig Roomse Rijk gedomineerde Europa.
    Dank je.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.