De VS en Iran

Het blijft een verontrustend iets: de drie landen, vernoemd in de “axis of evil” van de speech van Bush in 2002 blijven op de voorgrond van de Bush-politiek. Vooral Iran schijnt uitverkoren als de ultieme vijand en symbool voor het kwaad. Twee boeken illustreren dat: het eerste, van Ali M. Ansari, schetst de geschiedenis van misverstanden, verkeerde inschattingen en vergissingen van de VS ten opzichte van Iran, het tweede is voer voor de Bush-aanhangers. Ja, het worden inderdaad nog een goeie twee heel moeilijke jaren voor we definitief van Bush afscheid kunnen nemen. Hopelijk kunnen we dan ook van zijn politieke ambities en blunders afscheid nemen.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.