India en zijn miljonairs

Zondagavond was op Canvas een reportage te zien over de multinational Philips, die in India de armoede wil bestrijden…. door de armste mensen daar een kookpot of een lamp aan te smeren (beide tegen de ‘zachte’ prijs van 30 euro, eventueel te betalen over een aantal maanden of jaren) en als de boel niet goed blijkt te werken hen er mee te laten zitten. En dat in een land van rond de miljard mensen, waar een middenklasse van zo’n tweehonderd miljoen zielen rijk kan genoemd worden. Maar die gelukkigen bekommeren zich blijkbaar minder om die 800 miljoen armen, die in hun onmiddellijke buurt proberen te overleven. Hoe dat in mekaar zit, lees je in dit artikel.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.