Politieke theologie

Wie regelmatig deze weblog leest, weet dat ik sterk geïnteresseerd ben in de rol die religie in het verleden heeft gespeeld en nu nog speelt in de politiek. Vooral dan de religie onder de gedaante van het fundamentalisme dat in het christendom in de VS en evident ook in de Islamwereld vandaag de dag voor spanningen, oorlog en onrust zorgt (al moet ik toegeven dat meer aardse belangen wellicht van doorslaggevend belang zijn). Interessant is daarom het artikel van een zekere Mark Lilla over de rol die de religie vandaag de dag speelt in de politiek van de VS. En waarom het juist de Verenigde Staten zijn die blijkbaar zo weinig begrijpen van de religieuze aspiraties van andere volkeren, met name van de islam. Zou het dan toch waar zijn dat, ondanks de Atlantische verbondenheid het water tussen de VS en Europa (om van de rest maar te zwijgen) toch heel diep is?
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.