De nieuwe atheïsten

De laatste jaren kennen de nieuwe atheïsten, waaronder als meest bekende Richard Dawkins en Daniel Dennett, een groot succes met hun boeken en hun verwerping van het geloof. Het geloof is een betovering, die we moeten breken. De religie is gebaseerd op een geloof in een God, die heel waarschijnlijk niet bestaat. Theodore Dalrymple, schuilnaam voor een dokter en bekende auteur van artikels in de blogosfeer, heeft, nota bene als ongelovige, zo zijn bedenkingen bij hun pogingen om de zin van het leven te doorgronden met het verstand, de rationaliteit, alleen. Volgens hem is het verwerpen van het geloof of misschien beter van elke metafysiek zowat hetzelfde als het verwerpen van onze hele westerse cultuur.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.