Het Amazonebekken

Het artikel, waar ik hier naar verwijs, bespreekt een boek van twee Amerikanen over de betekenis en de toekomst van het amazone-bekken in een geglobaliseerde wereld. Het is interessant omdat het geschreven is door iemand die goed op de hoogte is van de situatie: in Brazilië ja, maar ook in Venezuela en Peru, die met Brazilië grote stukken van het Amazonebekken delen. De man heeft een kijk op de problemen, die zich stellen bij de exploitatie van het gebied, het rooien van de bossen, de branden, de moeilijke landbouw op arme gronden enz. Om maar te zwijgen over de problemen, die het grotendeels verdwijnende regenwoud in de toekomst voor het algemeen klimaat zal meebrengen…
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.