Vrede in Europa

Waar zijn al de soldaten gebleven? vraag James J. Sheehan zich af in zijn laatste boek over de situatie in Europa. En inderdaad, sinds meer dan zestig jaar is ons continent gespaard gebleven van oorlog, de Balkan wel eventjes terzijde gelaten. De auteur van het boek wijdt enkele behartenswaardige beschouwingen aan dit merkwaardige fenomeen, en aan de vergelijking tussen Europa en Amerika vandaag de dag. Het artikel brengt me de tijd in herinnering, dat we hier massaal protesteerden tegen de installatie van Amerikaanse raketten. Het doet me ook denken aan het interessante programma op de Belgische en Nederlandse televisie over het boek van Geert Mak: In Europa. Lezen en kijken dus!
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.