Joods fundamentalisme

Het fenomeen ‘fundamentalisme’ vind je natuurlijk niet enkel bij de moslims of de christenen, ook bij de Joden is het een belangrijke factor in het sociale en politieke leven van vandaag, in Israël en de VS uiteraard, maar ook in ons land, in Antwerpen.
Waar dat fundamentalisme vandaan komt en hoe het werkt, vind je beschreven in de recensie van een pas verschenen boek. Het bestaat geen twijfel over dat de ontwikkeling van de wereld van morgen voor een groot stuk zal worden bepaald door deze vormen van ‘geloof’, vanuit welke religie ook. Daarom lijkt het me meer dan belangrijk dat we er mee bezig zijn, want ze vormen een ernstige bedreiging voor de emancipatie van het menselijke verstand en de uitdagingen waar we in de toekomst mee zullen te maken krijgen.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.