Ontnuchtering

Barack Obama heeft wel heel vlug veel politiek denkende mensen ontnuchterd door Rahm Emanuel te kiezen tot stafhoofd van het Witte Huis, één van de belangrijkste functies na de president zelf. Uiteraard voer voor die mensen, die vinden (terecht, volgens mij) dat er met de keuze van de nieuwe president niet veel zal veranderen aan de rampzalige buitenlandse politiek van de VS o.m. ten opzichte van het Midden-Oosten.
Je kan natuurlijk opwerpen dat om een grote kruiser of een jumbojet van richting te doen veranderen, je heel veel kilometers nodig hebt: een wereldmacht zoals de VS, met zijn meer dan zevenhonderd buitenlandse basissen, verspreid over de hele wereld, verandert niet enkel en alleen omdat er een andere man aan het hoofd van dat gevaarte komt, hoe charismatisch en intelligent hij ook is. Er is wat meer nodig: misschien zal de economische crisis daar voor zorgen, of de vlug verslechterende toestand van het klimaat. In elk geval: lees even wat Philip J Cunningham erover schrijft, dat brengt je indien nodig terug met de voeten op de aarde.

In dit artikel uit de weblog “antiwar.com” vind je nog wat informatie over het politieke verleden van de nieuwe stafchef Rahm Emanuel. Niet erg geruststellend.

En als dat niet volstaat, lees dan wat Robert Dreyfuss te vertellen heeft over de neocons, die de posten van de toekomstige regering aan het bevolken zijn. Velen van hen hebben banden met allerlei instituten, zoals het WINEP (Washington Institute for Near East Policy), het BPC (Bipartisan Policy Center) en UANI (United Against Nuclear Iran), die samen met het bekende AIPAC aansturen op een door Israël gewenste en gesteunde agressieve politiek tov Iran.




You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.