Verandering

Obama zal wellicht al zijn beloften niet kunnen waarmaken, maar één ding moet je hem nageven: hij heeft de mensen in Amerika en ver daarbuiten weer een beetje hoop gegeven op een mogelijke betere wereld. En dat is een heel kostbaar geschenk, vandaag de dag.
Op enkele van zijn beloften zal hij echter wel afgerekend worden: o.m. op zijn voornemen Guatanamo te sluiten. Dit is hij noch min noch meer aan zichzelf en aan diegenen die hem hebben verkozen verplicht.
Iets anders is de politiek van Amerika in het Midden-Oosten: weg uit Irak, ja dat zal wel, gezien de catastrofale wending, die die oorlog daar heeft genomen. Maar meer troepen in Afghanistan, dat is een heikel punt: lees maar even de bijdragen die ik enkele tijd geleden onder de noemer: Oorlog in Afghanistan heb bijeengezet. Ook voor ons, die dank zij onze minister van oorlog meer en meer betrokken geraken bij dat conflict, zijn de politieke opties van de nieuwe president meer dan doorslaggevend. Het is geen ver-van-mijn-bedshow, helaas, maar een pijnpunt waar ik op dit moment weinig discussie over zie voeren in ons politiek establishment. Misschien zullen daar sommige politici later veel spijt over hebben…




You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.