Vrede in het Midden-Oosten

Obama staat voor een bijna onmogelijke taak: vrede terugbrengen in het Midden-Oosten, te beginnen bij Palestina. Maar zoals pr. Juan Cole terecht opmerkt in zijn commentaar op de rede van de nobelprijswinnaar voor de vrede Martti Ahtisaari : in Palestina hebben Israeli’s en Palestijnen op dit moment belang bij het voortduren van het conflict. Het zal heel veel politiek werk vragen en nog meer geduld om die situatie te ontmijnen. Laat ons hopen dat Obama er tenminste mee begint, maw ook op het vlak van de buitenlandse politiek breekt met zijn voorganger.
Voor wat de relatie met Pakistan betreft, staat Obama voor een mogelijks nog zwaardere taak: zie nogmaals Cole.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.