Oorlog zonder einde

De poging van Israël om Hamas uit te schakelen, politiek en militair, is aan zijn vierde dag toe. Het spreekt vanzelf dat eens te meer de meningen daarover verdeeld zijn. De vrienden van Israël geven natuurlijk Hamas de schuld: zij zijn het beschieten van Zuid-Israël herbegonnen en waren verwittigd. De critici wijzen op de disproportionaliteit van de reactie: blijkbaar is één Israëli vierhonderd Palestijnen waard…
Het is maw heel moeilijk een onafhankelijke stem te vinden, die nog kan objectieve duiding kan geven bij dit drama. Misschien kan het artikel van Gershon Shafir, die drie redenen opsomt waarom Israël nu met deze oorlog een kapitale vergissing begaat, in die richting gaan.
Vergeet hoe dan ook niet de petitie te tekenen van Avaaz, die de beide partijen oproept het oorlogsgeweld te staken!
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.