Donkere tijden in het verschiet

Ongeveer iedere dag horen we in het nieuws dat het met de wereldeconomie nog slechter gesteld is dan eerst verwacht, dat het ergste nog moet komen. En toch lijkt de VRT bv. er in te slagen mensen voor de camera te sleuren om te zeggen dat het toch nog meevalt, dat ze het nog niet voelen enz. Ondertussen sluit de ene fabriek na de andere, pompen onze regeringen miljarden van ons belastingsgeld in de bedreigde sectoren (vooral de auto-industrie geniet ervan, indachtig het woord uit het evangelie: wie heeft, hij zal nog meer krijgen, en dat terwijl de auto één van de grootste vervuilers is van het klimaat), en stuikt in bijna alle sectoren het zakencijfer in mekaar.
Meer dan de problemen van het klimaat en onze voetafdruk, lijkt de ineenstorting van het ons vertrouwde economische systeem een bedreiging voor de verre en nabije toekomst. Met natuurlijk een vernietigende weerslag op de maatschappijstructuren in zo goed als alle landen. Michael Klare maakt een balans op van hetgeen op dat vlak al is gebeurd en wellicht nog te gebeuren staat. Is het mogelijk dat de 21ste eeuw nog erger wordt dan de 20ste? Wie zorgt voor de nodige ommekeer?




You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.