Informatie over Tibet

Ik heb zoals vele anderen met interesse de reeks gevolgd over Tibet van VRT-journalist Tom Vandeweghe in het Journaal. Het was van in het begin duidelijk: Tom was enkel in Tibet geraakt met goedkeuring van de Chinese overheid en werd nauwlettend door diezelfde overheid gevolgd. Je kon er dus zeker van zijn dat niet de hele waarheid over Tibet en de Tibetanen aan bod kwam.
Maar wat kwam je dan wel te weten? Als je de kritiek leest van een Tibet-kenner (what’s in a name) Paul Desimpelaere, dan was de reportage van Vandeweghe in meer dan één opzicht op zijn zachtst gezegd misleidend.
Zo word je eens te meer gewaarschuwd voor ons doordeweekse nieuws, dat we maar al te graag slikken nadat anderen het ons voorgekauwd hebben met duidelijke bedoelingen.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.