Conservatieven en oorlog

In de jaren tachtig van vorige eeuw, toen hier in Europa ettelijke betogingen tegen de installatie van kernraketten en tegen het spook van een nucleaire oorlog werden gehouden, trof me de quote van één of andere Amerikaanse politicus, die beweerde dat ‘vrede’ iets decadents was. Vrede maakte de mensen slap, fantasieloos, oncreatief enz.

Daar dacht ik weer aan toen ik dit artikel las over de hang van de conservatieven naar oorlog. Het is nu dertig later nog meer actueel dan toen. Een oorlog tussen de twee grootmachten was iets ondenkbaar omdat hij zou aansturen op de vernietiging van beide en van de rest van de wereld. Maar nu, met de ‘war on terror’, zoals die woedt in Irak en Afghanistan, en die bepaalde conservatieven willen uitbreiden naar Iran, is oorlog weer blijkbaar aantrekkelijk voor de conservatieven. Als hij natuurlijk zich maar ver genoeg van hun bed afspeelt.

De komende verkiezing in Amerika doet het ergste vrezen voor de democraten en voor Obama, ook al heeft deze laatste zo zijn best gedaan om die ‘war on terror’ verder te zetten. Er doemen zwarte tijden op voor al wie bezorgd is om de toekomst.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.