Iran, volgende doelwit van Bush?

De laatste dagen werd in de media heel wat aandacht besteed aan een artikel van Seymour M. Hersh, de onderzoeksjournalist die een tijd geleden ook het schandaal van de Abu Ghraibgevangenis in Bagdad aan het licht bracht. Het lijkt bijna ongeloofwaardig, maar ja, wat moet je verwachten van iemand die nog iedere dag beweert dat Irak op goede weg is: het volgende doelwit is Iran. Het cynisme van de politiek heeft nooit een dergelijk gelaat van naïviteit en ‘compassion’ getoond. Met een parafrase op Tacitus over de Romeinen zou men kunnen zeggen dat “de Amerikanen (Bush en co.) beweren op te komen voor democratie, maar dat ze waar ze vandaag komen alleen dood, geweld en chaos zaaien”. Het Pentagon heeft de zaak niet echt ontkend en Iran zegt natuurlijk dat ze gereed staan om zich te verdedigen. Arme wereld!
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.