Dresden 1945: zich herinneren of vergeten?

In februari 2005 is het zestig jaar geleden dat Engelse en Amerikaanse bommenwerpers de stad Dresden in het oosten van Duitsland volledig verwoestten. In een Amerikaans tijdschrijft publiceert een fransman, Théodore Dalrymple, onder de titel “The Specters Haunting Dresden” zijn indrukken bij een wandeling door het moderne Dresden. Hoe moeilijk het hem lijkt vandaag de dag Duitser te zijn. En noch in de herinnering noch in het vergeten troost te vinden voor een verleden, dat in de greep zat eerst van de nazi’s en dan van de communisten. Ongetwijfeld interessante lectuur voor al wie vandaag worstelt met ideeën als nationalisme en Europese identiteit.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.