Bertrand Russell

Lezing van Bertrand: “Waarom ik geen christen ben”. Bertrand Russell, Brits filosoof, is vooral gekend omwille van zijn geschiedenis van de filosofie. Hij stierf in 1970. De tekst waarnaar ik verwijs is echt de moeite waard om te worden gelezen en bediscussieerd, vooral nu de strijd tussen neodarwinisten en creationisten vooral in de VS weer is opgelaaid. In de sfeer van het denken lijkt mij dat trouwens de belangrijkste ontwikkeling van het voorbije jaar. Mij spreekt die tekst vooral aan, omdat hij me uitdaagt tot een grotere verantwoording van wat ik geloof (of niet geloof).
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Bertrand Russell”

 1. Marcel Van Lysebetten Says:

  (En toch) bedankt voor de verwijzing naar het artikel van B. Russell.
  Het is voor mij evenwel een (grote) tegenvaller, eerlijk.
  Stilaan heb ik genoeg van het soort bewijzen over zowel het bestaan als het niet bestaan van god.
  Wat valt er (in gods naam – sic!) te bewijzen?
  Bij vorige gelegenheden heb ik je al verteld dat wat dit onderwerp (onder andere) betreft, er voor mij een baken is waar ik steeds naar terugkeer, nl. Ulrich Libbrecht.
  Om hem nog maar eens te citeren: “…. Als iemand de volheid van ‘God’ in zich draagt, laat het hele intellectuele discours hem koud: het zal toch nooit tot een oplossing leiden”.
  Met vriendelijke groeten,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.