Sluwe boeren

Dit artikel is ‘gefundenes Fressen’ voor de boerenbond: een diatribe tegen de boeren (of moet ik zeggen: de agrobusiness?), die het in Europa voor het zeggen hebben, en ons, dwz de grote meerderheid, in de tang houden. Zodat we inderdaad blijven gedogen dat het overgrote deel van de Europese koek naar de boeren gaat. Graag had ik van mensen die het kunnen weten een reactie gehad op deze uitval van een zoöloog en ecoloog uit de technische universiteit van München.




You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Sluwe boeren”

  1. Marcel Van Lysebetten Says:

    Beste André,
    Als je slechts reacties wil van mensen ‘die het kunnen weten’, ja dan…..
    Toch een tip, misschien?
    Bij de organisatie ‘WERVEL’ (www.wervel.be) kunnen ze het wellicht een beetje weten.
    Voor het overige heb ik van het duitse proza van mijnheer Reichholf (reich… what’s in a name!) genoten. Maar ik geniet nog veel meer van het proza van Saramago (Stad der blinden, Stad der zienden…).
    Het zou heel erg zijn moest in het betoog van de professor geen enkele waarheid te vinden zijn.
    Wie zijn ‘die Bauern’ waartegen hij fulmineert?
    Ik ken wel een paar boeren. In hen kan ik niet veel herkennen van ‘duitse Mercedes bezitters’ (leuk gevonden hoe ‘BMW das Problem beseitigt hat’).
    Dus eigenlijk laat dit soort literatuur mij onbevredigd achter. ‘Es ist mir scheissegal’ om één van die boeren, mensen van vlees en bloed, te citeren (maar citeren is een gewaagde onderneming).
    Bij het lezen van commentaarstukken zoals dat van Reichholf en editorialen van hoofdredacteuren in kranten (bijvoorbeeld) komt bij mij steeds de vraag naar boven ‘Wat moet ik hier nu mee?’
    Onder de stortregen van meningen en analyses (OK, ik MOET dat allemaal niet lezen!) heb ik vaak behoefte aan een paraplu of een schuur om in te schuilen. En aan een evenwichtige gefundeerde duiding, eventueel met maar liever zonder ‘ökologische Ueberraschungen’.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.