Kyoto en klimaatverandering

De sombere voorspellingen voor de toekomst van ons leefmilieu roepen bij sommigen akelige herinneringen op. Wij zijn bezig, aldus een labourafgevaardigde, zoals destijds de nazis: die konden ook slechts overleven door bij hun buren alles weg te slepen en het gevolg was: genocide (die theorie heeft hij gehaald uit één van de laatste boeken over het Nationaal-Socialisme, die het succes ervan bij de gewone Duitsers daardoor verklaart) . Ook wij in Groot-Brittannië zijn bezig, aldus de man, elders propere lucht te kopen, omdat we onze verspillende manier van leven niet willen veranderen.
De auteur van dit artikel reageert daartegen (en terecht denk ik): gemoraliseer zal de situatie niet doen keren, we moeten beroep doen op de inventiviteit en creativiteit van de mensen. Ethiek is inderdaad , helaas, niet het geschikte middel om politiek te beïnvloeden, dat heb ik ook ten overvloede mogen ondervinden. En met de economie is de ethiek wellicht nog minder goede maatjes. Dus maar op zoek naar constructieve voorstellen om een ecologische ramp af te wenden. Goede moed!




You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.