ALGEMENE GESCHIEDENIS 4. De Middeleeuwen (IV, 8)

Het merkwaardige slot van de oorlog: 1420-1453

Inderdaad, op het eigenste moment dat de koning van Engeland ook koning van Frankrijk zou worden, dank zij de overwinning in Azincourt en het verdrag van Troyes in 1420, waarbij koning Karel VI met de steun van Philips de Goede van Bourgondië (die de moord op zijn vader wilde wreken) Hendrik V van Engeland tot zijn wettige erfgenaam maakte, op dat moment ontwaakte het Franse nationale bewustzijn. Voor de Fransen was niet Hendrik V, maar wel de wettige Dauphin, de latere Karel VII, die in Bourges zat, de enig mogelijke Franse koning. En een Franse boerendochter, Jeanne d
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “ALGEMENE GESCHIEDENIS 4. De Middeleeuwen (IV, 8)”

  1. N. van der Knaap Says:

    In uw verhaal meldt u dat het verdrag van Troyes in 1520 wordt gesloten, waarschijnlijk is dit een tikfout, want het verdrag van Troyes werd gesloten in 1420, anders zou het verhaal niet meer kloppen met het relaas van Jeanne d’Arc. Ik hoop dat u hier iets aan heeft, met vriendelijke groet, Nico van der Knaap

  2. André Says:

    Met dank, Mr. van der Knaap!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.