Waarom??

De moorden in Antwerpen hebben de hele stad en natie geschokt. Politici, wetenschappers, psychologen, mediafiguren proberen te achterhalen wat die jongen van 18 heeft bezield om zo maar twee mensen te vermoorden en één zwaar te kwetsen, enkel en alleen omdat het vreemdelingen zijn (het meisje van twee was trouwens een kind van ‘blanken’). En meestal komen ze niet verder dan racisme, veroorzaakt en bevorderd door de vreemdelingenhaat, die het Vlaams belang al jaren heeft gevoed en politiek uitgebuit.
Het lijkt een vrij goedkope en op zijn minst onvolledige uitleg, als je wat meer te weten komt over de jonge moordenaar. Tenzij je aanneemt dat iedere jonge kerel, die in contact komt met ‘racisten’ en geweldspelletjes speelt op zijn computer, een potentiële massamoordenaar is…
In Groot-Brittanië hebben ze vorig jaar (op 7 juli) nog wat ergers beleefd: een aanslag, gepleegd door vier jonge Britten uit Leeds, met tientallen slachtoffers. Uit het officiële rapport dat onlangs verscheen, blijkt dat voor geen enkel motief dat sindsdien is opgevoerd als uitleg voor de aanslagen onweerlegbaar kan worden aangetoond dat het klopt. Betekent dat dat er geen enkel motief voor bestond? Schijnbaar wel ja. Een beetje zoals hier in Antwerpen eigenlijk niemand in staat is zich in te leven in de ziel en het gemoed van de jonge moordenaar. De mens is een vreemd wezen.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.