Klimaatverandering

Het onderwerp is sinds een paar jaar niet meer uit de actualiteit te bannen: de overtuiging groeit met de dag dat het klimaat drastisch aan het veranderen is (ik schrijf dit op een dag laat in november bij een temperatuur van 12-13 graad en het vooruitzicht van nog wat meer warmte de volgende dagen) én dat de mens er de voornaamste oorzaak van is. En daarmee is het ook een huizenhoog probleem aan het worden: het is niet op de eerste plaats een technisch probleem, wel een probleem van het hart en de ziel van de mens. Werken aan technische oplossingen is één ding, werken aan mentaliteitsverandering bij politici, beleidsmensen en de gewone mensen, die wij zijn, is een ander. Dat komt nog maar eens duidelijk naar voor in dit vraaggesprek.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.