Neurologie en gebed

Als christenen hebben we het geleerd: bidden moeten we voortdurend. Niet enkel als we iets concreets te vragen hebben, zoals de genezing van een geliefde, of goed weer, of geluk bij de examens. Maar wat is bidden eigenlijk, en haalt het iets uit? Heel wat neurologen en andere onderzoekers hebben geprobeerd op deze vragen een antwoord te formuleren. In dit artikel worden de resultaten van dat onderzoek op een rijtje gezet. We zouden er ons goedkoop van af maken als we hier ook weer van een ‘mysterie’ zouden spreken, maar feit is wel dat we nog maar weinig afweten van wat er zich in ons brein afspeelt. Een reden te meer om te blijven zoeken.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.