De joden en Israël

Een hele tijd geleden (op 17 maart 2006: de Israëlische lobby in de VS) verwees ik naar een artikel van twee professoren over de invloed van de Joodse lobby in Amerika. Sindsdien hebben die twee tonnen vuil over zich gekregen van diezelfde lobby, voor wie tegen Israël zijn automatisch betekent antisemitisch zijn (voor een overzicht van die reacties, zie artikel van Richard Drake van de Universiteit van Montana) Dat deze opvatting nu niet meer zo vanzelfsprekend is als in de lange jaren na de Holocaust, ook voor heel veel joden, blijkt uit dit artikel van Tony Karon, zelf een jood, die opgroeide in Zuid-Afrika, daar actief deelnam aan de strijd tegen de apartheid, en sinds een tijd in de VS woont. Er is hoop voor de toekomst, tenminste toch op dat gebied…
Wie meer wil weten over de invloed van de Joodse lobby in de VS moet zeker even deze website opzoeken!
En, last but not least, het commentaar van Daniel Levy (zelf een jood) op het boek van de twee professoren, Walt en Mearsheimer, dat dit jaar verscheen.

Een voorlopig laatste episode in dit onfrisse verhaal over de invloed van de Joodse lobby in de VS is het verbod, dat de (katholieke) St.Thomas-universiteit uit Minnesota uitvaardigde tegen bisschop Desmond Tutu om daar te spreken…en wel omdat hij het opgenomen heeft voor de palestijnen tegen de politiek van de Joodse staat. Inderdaad ‘icky‘ (smerig) zoals Coleen Rowley in de Huffingtonpost het noemt.

Een reactie op het boek van beide professoren en de ophef ervan in de VS: lees het artikel van Goldstein
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.