Vaarwel Irak?

De laatste maanden neemt het geweld, het aantal aanslagen en het aantal doden onder de Amerikaanse bezetter en de Iraakse bevolking gevoelig af. Dit is goed nieuws, althans voor Irak zelf, minder misschien voor sommige tegenstanders van Bush voor wie Irak een geweldig argument is om de president aan te vallen en zelf punten te scoren. Dat klinkt nogal cynisch, maar ja, alle argumenten zijn helaas goed voor vechtende politici.
Merkwaardig is echter dat ook Bush geen gebruik lijkt te maken van die voor hem toch gunstige evolutie: hij zwijgt zedig over welk plan ook om de VS-troepen uit Irak terug te trekken. De olie is blijkbaar dan toch de achterliggende reden voor de aanwezigheid van die troepen daar. Een aanwezigheid, die nog voor jaren gepland lijkt. Een interessante analyse in Tomdispatch.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.