Een kort bezoek aan China

In 1985 had ik het geluk een veertiendaagse reis te maken door China, als hoofd van een vredesdelegatie. Het was een memorabele reis door een land, dat na een rampzalige culturele revolutie frenetiek bezig was aan een inhaaloperatie. Nu, tweeëntwintig jaar later, kan China terugkijken op fantastische resultaten, ook al blijft er een eeuwige smet op de naam van het Tienanmen-plein, ook al blijft de communistische partij (voorlopig althans) de plak zwaaien, ook al is er een torenhoog ecologisch probleem… Het relaas van die Amerikaanse journalist, die onlangs veertien dagen door China reisde, is een kopie van mijn reis zoveel jaren geleden. Voor mensen, die in China zijn geïnteresseerd, leerrijke lectuur!
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.