Religie en politiek in de 21ste eeuw

Een interessant artikel over een tot verbazing van velen misschien terugkerend fenomeen: de religieuze bemoeienis met de politiek. Heel de geschiedenis lang is dat zo gewoon geweest, ook hier bij ons. Blijkbaar ten onrechte hebben we de laatste decennia gedacht dat een andere tijd was aangebroken…
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Religie en politiek in de 21ste eeuw”

  1. Marcel Van Lysebetten Says:

    In het artikel wordt een uitspraak geciteerd van E. Vermeersch (stichtend lid van Skepp, de Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale) : “…. Dus: hoe beter de moslima’s met hoofddoek hun werk doen, hoe gevaarlijker”.
    Het lijkt mij een interessante vraag voor een cursus Logica om deze uitspraak en de redenering waarvan ze het resultaat is, te analyseren.
    Heeft de emeritus professor (ook hier) gelijk?
    Ik ben sceptisch.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.