Geschiedenis van Amerika II-8-4

Kaan, het Koninkrijk van de Slang genoemd, blijkt veruit de belangrijkste stad van het Maya-rijk te zijn geweest: hij besloeg ooit meer van 6000 hectare en werd bewoond door 50.000 mensen. Hij was gebouwd op een heuvelrug en bevatte meer dan zesduizend bouwwerken: huizen, tempels, paleizen, voorraadschuren en een verdedigingsmuur van 5,5 meter hoog. De stad was één van de vele, waaruit het rijk bestond. Het was een soort stedenconfederatie zoals in de klassieke tijd in Griekenland of in de Renaissance in het Noorden van Italië. Er bloeide daar een verfijnde en algemeen gedeeld cultuur te midden van eeuwige verdeeldheid en strijd. Zoals in het klassieke Griekenland de rivaliteit tussen Athene en Sparta het leidmotiv was, zo was het bij de Maya
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.