De rijkdom bestrijden

De bestrijding van de armoede is de grote millenniumdoelstelling, waar de ontwikkelingsorganisaties in ons land al een paar jaar achter staan, met als einddatum 2015. Een doelstelling, die natuurlijk niet zal worden gehaald, ook al omdat men niet goed weet hoe de armoede van een steeds groter wordend aantal mensen kan worden bestreden in een wereld waar er anderzijds teveel mensen op wonen die hun rijkdom niet willen afstaan.
Misschien moeten we het roer omgooien, en de rijkdom beginnen bestrijden. Dat is althans de mening van Hervé Kempf in zijn boek: “Comment les riches détruisent la planète” (Le Seuil, 2007). Een interessante stelling, die zich natuurlijk tegen onszelf kan keren, want we behoren nu eenmaal niet bij de ‘armen’. Maar volgens Kempf blijkbaar de enige manier om een ecologische ramp te voorkomen. Kijk voor de (originele) Franse versie van het artikel over het boek hier, voor de Engelse versie hier. Kempf is journalist bij de Franse krant “Le Monde”.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.