Vliegtuigreizen

Je moet het maar meemaken op de beeldbuis: eerst een indrukwekkende uitzending over de gevaren van de opwarming van de aarde, o.m. door de toename van CO2 in de atmosfeer; en daarna reclame voor vliegtuigreizen naar verre oorden en enthousiaste berichten over plannen tot uitbreiding van de burgerluchtvaart! Sinds een paar jaar ben ik er een beetje door behept, ik moet het toegeven, maar ik kan het niet laten: als je iets kan doen voor de toekomst van onszelf en onze kinderen op een veilige aarde, volg mijn raad en vlieg nog zo weinig mogelijk.
Dat is blijkbaar ook de overtuiging van George Monbiot die zoals altijd met degelijke argumenten naar voor komt om die te onderbouwen. Een serieus alternatief voor verre verplaatsingen met de vervuilende vliegtuigen van vandaag is blijkbaar nog niet in zicht, tenzij opteren voor het enig mogelijke alternatief: thuis blijven en in de niet al te verre buurt op vakantie gaan. Er is daar nog zoveel te beleven.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.