USA: einde van het kapitalisme?

Je mag niets kennen van economie, je verliezen in getallen en cijfers, balen van het ‘nieuws’ op nationaal vlak: wat dezer dagen in de USA gebeurt, is ongetwijfeld geschiedenis. Als er binnen een eeuw gesproken wordt over het begin van deze eeuw, zal wellicht in één adem de aanval op de Twintowers en de financiële ineenstorting van de USA in de jaren daarna worden vernoemd. Zie het artikel van Philip J. Cunningham, dat ongemeen scherp is voor de Reagans en Bushs van de Amerikaanse politiek. Het komt uiteraard van iemand die in deze verkiezingstijd de bui ziet hangen: de mogelijke overwinning van McCain op Obama, de nachtmerrie van vele Amerikanen en nog meer Europeanen. Het worden nog spannende weken.
Tussen haakjes: a billion = een miljard (duizend keer een miljoen), a trillion = een biljoen of een millioen keer een miljoen. Het gaat daarbij om dollars, de dollar is vandaag 0,69 euro waard.




You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.