Verkiezingen in de VS

Nog een kleine maand en we kennen de volgende president van de Verenigde Staten. De meeste Europeanen hopen grondig dat Obama het haalt. Maar het is, ondanks het feit dat de polls uitzicht geven op een overwinning voor Obama, nog altijd een beetje buiten de Amerikaanse waard gerekend. Chalmers Johnston wijst op twee elementen, die roet in het eten kunnen gooien, het al dan niet latente racisme van veel blanke Amerikanen en de traditionele regionale voorkeuren van het kiezerspubliek.
De vraag blijft natuurlijk of Obama, als hij het haalt, in staat zal zijn de trends, die in de Amerikaanse politiek sinds de koude oorlog zitten ingebakken, tegen te gaan en om te keren. En zo te zorgen voor een terugkeer van de VS naar een verstandiger, diplomatischer buitenlands beleid. Chalmers heeft daar zo zijn twijfels bij. Terecht, denk ik.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.