Taliban

De nieuwe president in spe, Barack Obama, heeft beloofd dat hij de Amerikaanse troepen uit Irak gaat wegtrekken maar de aanwezigheid in Afghanistan gaat opvoeren. Zoals het presidentschap van Bush voor altijd met de onzalige oorlog in Irak zal verbonden blijven, zo vrees ik dat de oorlog in Afghanistan als een onheilspellende schaduw over de nieuwe president zal hangen.
Inderdaad, niets nieuws onder de zon: als je leest wat Gopal schrijft over de Taliban, dan moet het duidelijk zijn dat we nog wat zullen meemaken. De erfenis van Bush weegt veel zwaarder dan gedacht, en ondertussen staan een paar andere problemen op de agenda (de economische crisis, het klimaat, de ontwikkelingen in Afrika, India, China) die dringend om een oplossing vragen. We gaan boeiende maar tegelijk bange jaren tegemoet.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.