Gaza

Het is dan toch zover: sinds gisterenavond zijn de Israëli’s met grondtroepen Gaza binnen getrokken. En we horen het steeds weer: de schuld ligt bij Hamas (al heeft de Israëlische propaganda een beetje pech: het was de aartsleugenaar Bush die dat de wereld luid kond maakte).
Als je wil weten wat er daar in Gaza aan de hand is, lees dan de blog van Dries van Agt, hierboven. Lees ook de artikelen van Anja Meulenbelt, die het heeft over die propaganda van Israël en de leugens die maar al te bereidwillig door onze pers (de Amerikaanse én Europese) worden overgenomen. Anja Meulenbelt heeft alleen ongelijk wanneer ze stelt dat Israël de handen wil proper houden door enkel vanuit de lucht mensen te doden. Ze gaan nu inderdaad een heel eind verder. Het kan voor de mensen in Gaza, voor de Palestijnen en voor iedereen die gerechtigheid nastreeft in deze gewelddadige wereld, een troost zijn (een magere, ik geef het toe) dat Israël uiteindelijk aan het kortste eind zal trekken.
Avaaz is ondertussen bijna aan zijn beoogde 250.000 handtekeningen, om te eisen dat het bloedvergieten wordt gestopt. Misschien hebben ze jouw handtekening nog niet…!

Gaza, met dank aan Els Keytmans
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.