“Ze haten onze waarden”

Er is een kans dat de oorlog in Gaza al voorbij is wanneer Obama in het Witte Huis zijn intrek neemt. Maar zelfs dan nog kan Obama Bush wel dankbaar zijn voor zijn laatste vergiftigde geschenk: een rampzalige oorlog die de VS en Israël nog een pak meer vijanden zal bezorgen. En als de enige uitleg van Bush op de gebeurtenissen sinds 9/11 was, dat die moslims “onze waarden haten”, dan blijkt eens te meer dat hij er niets van heeft begrepen. Zoals trouwens de meeste Amerikanen.
Sinds zestig jaar is de buitenlandse politiek van de VS meer en meer in de handen gekomen van enkele figuren met hoge privé-belangen en is de grote meerderheid van de Amerikaanse burgers niet alleen niet op de hoogte maar ook totaal niet geïnteresseerd in de buitenlandse politiek van hun eigen land. Dat is de grote uitdaging die Obama op dat punt te wachten staat. Lees maar wat Lawrence Davidson, prof van geschiedenis aan een universiteit van de VS daarover te zeggen heeft.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.