Darwin en Lamarck

Toen Darwin zijn evolutietheorie uitwerkte, met de natuurlijke selectie en de overleving van de meest aangepaste, had hij er nog geen idee van hoe die geleidelijke verandering van soorten in zijn werk ging. Dat is pas duidelijk geworden in de laatste vijftig, zestig jaar. Darwin zelf geloofde op het laatst van zijn leven dat Lamarck, die sprak over overerving van verworven eigenschappen als oplossing voor die verandering, wel eens de oplossing had. Achteraf bleek hij zich daarin te hebben vergist. Dus weg Lamarck, leve Mendel!
De laatste jaren echter is Lamarck weer op het toneel verschenen. Blijkbaar zit de zaak toch wat ingewikkelder in elkaar. En zit de evolutie niet alleen in onze genen, maar ook in zogenaamde epigenetische veranderingen. Lees dit artikel en je kan er wat meer over meespreken…
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.