Israël-Palestina: wat nu?

George Mitchell, de vroegere voorzitter van de meerderheid in de senaat van de VS, is nu benoemd tot afgezant van Obama voor het Midden-Oosten. Hij blijkt een heel eerlijk man te zijn, zo eerlijk zelfs dat de Joodse lobby en christelijke zionisten zich niet goed voelden bij zijn benoeming.
Sandy Tolan, auteur van een boek over het Midden-Oosten, legt hem in dit artikel vijf vragen voor. Wie nog niet beseft hoe moeilijk, hoe ingewikkeld, hoe onmogelijk bijna het vredesproces in die regio de laatste decennia is gemaakt, moet dit maar eens lezen. Het zal hem ook duidelijker worden waarom in feite de oorlog in Gaza enkele weken geleden door Israël gevoerd werd.
Mitchell begint aan een diplomatische missie, die wanneer ze niet verschilt van de politiek die de VS sinds 1948 voeren, gedoemd is om te mislukken. Als je niet in mirakels gelooft, lees je die tekst op eigen verantwoordelijkheid.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.