Obama en Afghanistan

De beslissing van Obama om nog meer troepen naar Afghanistan te sturen en de ‘bondgenoten’ aan te sporen hetzelfde te doen slaat de verwachting, die velen in de nieuwe president hadden gesteld, volledig aan diggelen. Het is het zoveelste bewijs dat bepaalde tendenzen in een maatschappij aartsmoeilijk te keren zijn: angst, vreemdelingenhaat, machtswellust enz. Ook bij ons hier in Europa hebben de Zwitsers er verleden zondag een bedroevend bewijs van gegeven.
Toch moeten we het blijven zeggen: het is fout! Lees bv. maar de commentaar van Freddy De Pauw over de situatie in Afghanistan, geschreven voor de beslissing van Obama bekend geraakte. Maar je moet ook gelijk krijgen, dat is blijkbaar het probleem in een wereld, die belang heeft bij oorlog, onrust, conflicten…
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.