Canada en het milieu

De laatste tijd ondervond ik dat weinig mensen wisten wat Canada in de Albertaprovincie aan het doen is. Daar wordt de ontginning gepland van olie uit teerzand op een ongekende schaal: een gebied zo groot als Groot-Brittannië is bestemd om tot vuile, gepollueerde woestijn te worden omgevormd omwille van het oliegewin. Ongelooflijk brutaal en beschamend voor een land, dat de naam had inzake vrede en milieu een progressieve koers te volgen. Lees maar even wat Monbiot daarover te vertellen heeft. En bedenk daarbij dat ondertussen de top in Kopenhagen een flop is geworden, door de schuld van… ja van wie? van China?
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.